Nieuwsoverzicht 2018-2019 - tohl

Ga naar de inhoud

Nieuwsoverzicht 2018-2019

Nieuws

30/12/2019

17.518.153 euro...zoveel bracht de Warmste Week van Music for Life op...een bedrag om stil van te worden.
Ook wij waren één van de meer dan tweeduizend goede doelen.
Dank je wel aan iedereen die een actie voor ons organiseerde of bijdroeg door deel te nemen aan de acties die ten goede kwamen aan alle goede doelen.
Tot volgend jaar !

10/12/2019

De TOHL kalender is weer verkrijgbaar! En ook dit jaar ziet hij er weer prachtig uit dankzij de mooie foto's van Lodewijk Deleu en onze paarden die hun rol van fotomodel perfect speelden. Misschien een tip als geschenkje voor een paardenliefhebber? Met de aankoop van deze kalender steun je de werking van het asiel dus alvast heel erg bedankt! Meer info over hoe je deze kalender kan bestellen vind je op deze website bij "evenementen".

6/12/2019

In december werden in Brugge 5 veulens en 2 merrie's opgehaald. Hun leefsituatie tartte elke verbeelding: overvolle stallen met wel 60 dieren in erbarmelijke omstandigheden: mager, in hun eigen mest, wondes, schuw,... Twee veulens werden direct overgebracht naar de kliniek van de Universiteit Gent, hun toestand was kritisch. Deze inbeslagname kreeg erg veel aandacht in de media, hopelijk houdt het daar niet bij op maar wordt er ook krachtdadig opgetreden tegen de fokker.

3/11/2019

Op zondag 25 augustus organiseerde 't Klijthof uit Moorsele opnieuw de actie "De Warmste Stal" voor The Old Horses Lodge.
Het werd een gezellige en zéér warme dag met tal van activiteiten en het was dan ook een mooi bedrag dat organisatrices Evi & Serena kwamen overhandigen op de opendeurdag van 3 november.


29/10/2019  

Op 29 oktober haalden we op verzoek van de politie een "verloren gelopen" pony op.
Bij aankomst ter plaatse bleek het dier heel erg ziek. Er volgde onmiddellijk overleg en de pony werd rechtstreeks naar de dierenkliniek van de Universiteit Gent overgebracht. Daar bleek dat hij een besmettelijke bacteriële luchtwegaandoening had.
Hij verblijft nog steeds in de kliniek.

26/10/2019

Vrijdag 25 oktober namen we afscheid van Lenka. Het 27-jarige paard ging de laatste tijd achteruit en leed meer en meer onder haar artrose.
Toen pijnstilling niet meer hielp en ze steeds vaker ging liggen met een doorligwonde tot gevolg moesten we de moeilijke beslissing nemen.
Lenka verbleef sinds 2011 bij ons, ze heeft nog acht mooie jaren gehad op TOHL.20/10/2019

Even een paar acties in de schijnwerpers zetten die ten voordele van The Old Horses Lodge georganiseerd werden:
Zondag 15 september organiseerden drie jongedames een benefietdag voor TOHL. De ganse dag kon je genieten van diverse demo's en randanimatie.
Bedankt Caro, Joconda en Amber!
Naar jaarlijkse traditie kon je tijdens het kermisweekend in Kalken genieten van een drankje waarvan de opbrengst naar onze paardjes ging. Bedankt Angelique om dit al vele jaren te organiseren.
En ook op de jaarmarkt van Serskamp kon je op 15 oktober terecht aan het drankenstandje t.v.v. TOHL. Bedankt Sofie om ook dit jaar weer present te zijn.
Deze drie acties brachten samen een 2500 euro op!

15/06/2019

Op zaterdag 15 juni moesten we afscheid nemen van Kivana. De laatste weken zagen we haar met rasse schreden achteruit gaan. Haar benen wilden niet meer mee en ze ging steeds meer liggen. Voor ons een teken dat het stilletjesaan tijd werd om afscheid te nemen en in samenspraak met de dierenarts werd ze zachtjes ingeslapen. Deze mooie dame was geboren in 1987 en bereikte de respectabele leeftijd van 32 jaar!

01/06/2019

Op 25 & 26 mei gaat hoefverzorger Wesley De Candt de uitdaging aan om 24u lang barefoot te bekappen en zo een wereldrecord te vestigen.
De opbrengst van dit weekend is maar liefst 4.500 euro en gaat naar drie goede doelen waarvan TOHL er één is.
En ja hoor...Wesley heeft het 24u volgehouden...respect en een dikke knuffel van al onze dieren!

23/05/2019

En nog meer babygeluk...Op 23 mei wordt July mama van de kleine Juan. Zijn start verloopt iets moeilijker en hij moet een weekje in de dierenkliniek van de UGent verblijven. Maar dat heeft hij ruimschoots ingehaald en spookt heel wat "ezelskwaad" uit ondertussen. Het is genieten voor iedereen!

1/05/2019

En soms hebben we ook eens heugelijk nieuws te melden!
Arya, één van onze witte ezeltjes is mama geworden van een schattig ezelsmeisje...Ayuna gedoopt. Nog eens benadrukken dat we op TOHL niet fokken maar als de dieren zwanger in beslag genomen worden zijn de kleintjes heel erg welkom en zijn we ook steeds opgelucht wanneer ze in goede gezondheid verkeren.

31/01/2019

Vandaag zeven paarden opgehaald in Vlaams Brabant. Het was niet vijf voor twaalf maar vijf na...Eén veulentje kon al niet meer op zijn beentjes staan en werd naar de dierenkliniek van UGent gebracht maar het mocht niet meer baten...De andere zes paarden zijn extreem mager en zwak. Vermoedelijk zijn twee merries ook weer drachtig. Heel triestig en moedeloos worden we er van...Waarom werd hier niet vroeger aan de alarmbel getrokken?

Noot: op 5 en 6 februari verliezen we beide drachtige merries...de andere vier dieren redden het...

02/01/2019

Een slechte start van 2019 en een zeer moeilijke beslissing. Ugano ging zienderogen achteruit: hoefproblemen maakten hem het stappen en staan erg moeilijk. Pijnstilling werd opgedreven maar sloeg niet meer aan. Nieuwe foto's maakten duidelijk dat de situatie heel ernstig was en niets meer kon helpen. Vandaag hebben we afscheid genomen. We dragen de mooie herinneringen met ons mee...

24/12/2018

17.286.122 euro...zoveel bracht de Warmste Week van Music for Life op...een recordbedrag om stil van te worden.
Ook wij waren één van de meer dan duizend goede doelen.
Dank je wel aan iedereen die een actie voor ons organiseerde of bijdroeg door deel te nemen aan de acties die ten goede kwamen aan alle goede doelen.
Tot volgend jaar !

17/11/2018

Zaterdag 17 november hebben we afscheid moeten nemen van Falco. Hij kreeg een beroerte en kon niet meer recht staan.
Falco was geboren in 1987 en had dus de respectabele leeftijd van 31 jaar. Vier jaar geleden werd hij door zijn eigenaars afgestaan aan een asiel aan de kust maar toen dat failliet ging, werd hij door TOHL opgehaald. Hij kende bij ons nog mooie jaren en kon tot zijn laatste dag genieten van zijn pensioen op de weide.


01/11/2018

Onze TOHL kalender is er weer !
Lodewijk Deleu heeft voor prachtige foto's gezorgd en onze dieren hebben hun rol van fotomodel perfect uitgevoerd.
Hoe je deze kalender kan kopen lees je op deze pagina bij Kalender/Giften.
Met de aankoop van deze kalender steun je onze werking dus alvast bedankt !

02/09/2018

Op 26 augustus organiseerde 't Klijthof uit Moorsele de actie "De Warmste Stal" voor The Old Horses Lodge. Het werd een gezellige dag met tal van activiteiten en het was dan ook een mooi bedrag dat organisatrices Evie en Serena aan de verantwoordelijke van TOHL kwamen overhandigen op onze opendeurdag van 2 september. Een warme dank je wel!

18/07/2018

Op 18 juli namen we afscheid van Silver.
Onze lieve teddybeer had de laatste tijd last van een aantal ouderdomskwaaltjes
die de kop opstaken en het bleek dat deze niet meer op te lossen waren.
Met pijn in het hart namen we dan ook een moeilijke beslissing en lieten we hem gaan.

13/02/2018

Afscheid van Cesar... Niet helemaal onverwacht want hij voelde hij zich de laatste dagen niet goed. Hij verbleef sinds uagustus 2013 bij ons nadat hij was achtergelaten in een pension.
Terug naar de inhoud