Nieuwsoverzicht 2016-2017 - tohl

Ga naar de inhoud

Nieuwsoverzicht 2016-2017

Nieuws

31/12/2017

Voor we het nieuwe jaar ingaan, blikken we nog even terug op de laatste weken van december.
Het was hier weer zeer druk, er kwamen maar liefst 14 nieuwe dieren bij!
Opnieuw werden we gevraagd om in Merendree (cfr. 03/08/2017) 12 verwaarloosde paarden op te halen, collega opvangcentra namen er ook nog eens 13 mee. Ook in Ieper dienden we nog twee achtergelaten dieren op te halen.


24/12/2017

10.846.566 euro...zoveel bracht de Warmste Week van Music for Life op...een recordbedrag.
Ook wij waren één van de meer dan duizend goede doelen.
Dank je wel aan iedereen die een actie voor ons organiseerde of bijdroeg door deel te nemen aan de acties die ten goede kwamen aan alle goede doelen.
Tot volgend jaar !

18/11/2017
De TOHL kalender is weer verkrijgbaar! En ook dit jaar ziet hij er weer prachtig uit dankzij de mooie foto's van Lodewijk Deleu en onze paarden die hun rol van fotomodel perfect speelden. Misschien een tip als geschenkje voor een paardenliefhebber? Met de aankoop van deze kalender steun je de werking van het asiel dus alvast heel erg bedankt! Meer info over hoe je deze kalender kan bestellen vind je op deze website bij "evenementen".

27/10/2017

Vandaag werd ons e-mailadres gehackt vanuit Namibië, zo meldde Microsoft ons. Velen kregen een mailtje toegezonden waarin gevraagd werd om geld over te maken naar Oekraïne. Op zulke verzoeken mag je natuurlijk nooit ingaan. Jammer genoeg zijn hierdoor heel veel mails verloren gegaan met de bijhorende gegevens en zal het heel wat werk kosten om dit te recupereren...

08/09/2017

Vrijdag 8 september werd op vraag van de dienst Dierenwelzijn een merrie met veulen in beslag genomen. De toestand van de merrie is zeer zorgwekkend, ze ziet eruit als een skelet. Het is onbegrijpelijk hoe dit zo ver kan komen...


06/09/2017

Deze ochtend hebben we Pom in haar stalletje dood aangetroffen.
Gisteren was ze erg stil en wou ze niet eten.
De dierenarts kwam meerdere keren bij haar en medicatie werd toegediend. Met een bang hart gingen we de nacht en deze morgen in alle vroegte vonden we haar. Pom verbleef hier sinds 1998 en heeft hier vele mooie jaren gekend.18/08/2017

Vandaag dienden we afscheid te nemen van Sun. Hij was één van onze oudste paarden en het viel op dat zijn oude dag hem de laatste tijd parten begon te spelen. Toen hij in 2013 in het asiel terecht kwam, was hij nog een schim van zichzelf. Hij herstelde echter zeer goed maar het laatste jaar kreeg hij toch last van gezondheidsproblemen die de kop bleven opsteken. In samenspraak met de dierenarts werd dan ook beslist dat zijn tijd was gekomen en lieten we Sun omringd door zijn weidegenootjes rustig inslapen.

03/08/2017

Op een vervallen hoeve in Merendree worden na herhaaldelijk aandringen 15 paarden weggehaald. Er stonden aanvankelijk 57 dieren, op het moment van de inbeslagname nog een dertigtal. Dertien dieren verblijven nu bij ons, twee werden overgebracht naar de dierenkliniek van de universiteit, de achtergebleven paarden staan onder toezicht van de dienst Dierenwelzijn.03/07/2017

Ons jaarlijkse barbecueweekend was weer een schot in de roos.
Zelfs de regengoden hielden het droog!
We willen graag iedereen bedanken die op één of andere manier meegeholpen heeft om deze intense tweedaagse tot een goed einde te brengen.
Maar natuurlijk ook u, die steeds weer op post bent om ons werk en onze dieren op diverse manieren te steunen. Zonder al de mensen die ons een warm hart toedragen kunnen we dit niet doen.
Dank je wel !

30/05/2017

En op 30 mei werd het laatste veulen geboren op TOHL.
Dakira werd in de vroege ochtend mama van een heel lief veulen: Dario.


25/05/2017

Om u nog sneller op de hoogte te brengen van wat reilt en zeilt in ons asiel en om kostenbesparend te werken, willen we uitpakken met een maandelijkse nieuwsbrief. Mensen die daar interesse voor hebben kunnen ons een seintje geven en hun e-mailadres doorgeven. Let wel: wie de nieuwsbrieven ontvangt, sturen we dan wel geen infoboekje meer. Daarin worden immers dezelfde nieuwtjes gebundeld maar slechts om de zes maanden. We horen het graag van u...
E-mail: theoldhorseslodge@hotmail.com

08/05/2017

En nog meer nieuw leven...vandaag werd Willow mama van Wembo, een prachtig jong hengstje.
We willen nogmaals benadrukken dat er op Tohl niet wordt gefokt met de merries maar alle mama's waren zwanger bij hun inbeslagname.

07/05/2017

Deze nacht kondigde zich opnieuw jong leven aan op Tohl! Lakita werd de trotse mama van veulentje Lanie. Een pittige jongedame in spé bleek al snel!


27/04/2017

We wisten langer dat Vicky problemen had met haar voetjes. Dat het plots zo snel zou gaan verraste iedereen. De jongste dagen had het kranige paardje het knap lastig om te stappen. Het was duidelijk dat ze veel pijn had. Pijnstillers boden weinig hulp dus moesten we afscheid nemen en haar niet laten lijden. Vicky is hier gearriveerd in januari 2010 en is hier zeven jaar erg gelukkig geweest.

11/04/2017

Nieuw leven op TOHL!
Vandaag werd het langverwachte veulentje van shetlandpony Phelia geboren. Alles verliep vlot en moeder en dochter stellen het goed. Phelia was drachtig toen ze in augustus in beslag werd genomen. We hadden geen idee wanneer we de geboorte konden verwachten en keken er al weken naar uit. We willen het fokken zeker niet aanmoedigen maar willen jullie toch laten delen in deze vreugdevolle momenten.


23/02/2017

Vier verwaarloosde pony's werden weggehaald uit een loods in het Meetjesland. De vier jonge pony's zaten er vijf jaar opgesloten en stonden op een meter mest. Er moest een muur uitgebroken worden om hen te bevrijden. Hun hoeven waren meer dan 30cm lang en helmaal opgekruld. De dieren konden nog amper stappen. Ondertussen kwamen dierenarts en hoefsmid al meermaals langs en stellen de vier het vrij goed.


02/10/2016

Een geslaagde opendeurdag die vandaag volledig in het teken stond van Werelddierendag op dinsdag 4 oktober a.s.
Ook Vlaams Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts was van de partij.


26/09/2016

Na Kadee moeten we nu ook afscheid nemen van Tibo. Het paard had zware koliek en er kon geen hulp meer baten.
Tibo was één van onze oudjes hier. Hij was 28 jaar en genoot van een rustig leventje in zijn kudde.
Hij was een grote knuffel en laat een leegte na.


21/09/2016

Kadee is woensdag 21 september ingeslapen. Hij had zware koliek en er kon geen hulp meer baten. Er restte ons geen andere keuze dan een einde te maken aan zijn lijden en op een waardige manier afscheid te nemen. Kadee had hier nog enkele mooie jaren. Na een inbeslagname kwam hij na omweg bij ons terecht en herstelde hier nog goed. Hij stond samen met de andere, oudere paarden en zat er goed in de groep. Kadee werd 27 jaar oud.


25/08/2016

Op donderdag 25 augustus hebben we afscheid moeten nemen van Irish Lady.
Haar ouderdom speelde vooral haar benen parten. Langzaamaan zagen we het einde naderen.
We hebben haar zachtjes laten gaan in het gezelschap van haar beste maatjes Kivana, Cesar en Boy.

01/08/2016

Eindelijk !!! Na heel lang wachten werd op 1 augustus het veulentje van Linda geboren.
Het is een prachtig bont hengstje dat de naam "Lucero" kreeg wat zoveel betekent als "heldere ster".


08/07/2016

Geslaagd barbecueweekend!
Na de barbecue van vorig weekend kunnen we terugblikken op een geslaagde tweedaagse! We willen iedereen dan ook van harte danken voor alles. In de eerste plaats de vele vrijwilligers en medewerkers van TOHL die zich meerdere dagen hebben ingezet om alles klaar te zetten en ook weer op te ruimen!
Natuurlijk ook de bezoekers die talrijk aanwezig waren en de vele sponsors die mooie tombolaprijzen ter beschikking stelden. Zo werden onder meer etentjes, schilderijen, foto's en een luchtdoop gewonnen en een verblijf van een week in Spanje. Allemaal heel erg bedankt !

08/07/2016

De voorbije weken wogen zwaar op The Old Horses Lodge. We moesten eind juni reeds afscheid nemen van Odette en Happy en deze week kwamen daar nog Sprite en Oprhee bij. De jaren begonnen meer en meer door te wegen bij Sprite en we zagen haar langzaamaan achteruit gaan. Ze heeft nog heel wat mooie jaren bij ons gehad na een lange carrière als manege pony. Orphee was een kranige dame van 31 jaar en verbleef maar liefst 21 jaar bij ons. Een bloedvergiftiging door een infectie werd haar echter fataal. Het is fijn te merken dat zoveel mensen onze dieren een warm hart toedragen en we danken dan ook iedereen voor de steun.

01/06/2016

Deze nacht werden we gewekt door het gebalk van onze ezel Pom. Het gebeurt wel eens meer dat er nachtlawaai is maar deze keer bleef het duren. We gingen kijken en konden het bijna niet geloven: tussen de ezels stond een veulentje. Snel werden de nieuwsgierige jongens Benny, Marck en Gazou van de weide gehaald en ook ezelin Pom verhuisde naar de naastgelegen weide en vol verwondering keken ze toe.
Babette bekommerde zich als een goede moeder om haar veulentje. Het kleintje liet zich gewillig droogwrijven en vond al snel de weg naar de moedermelk. Het kleine veulen zagen we uur na uur veranderen in een dapper en dartel muilezeltje. Ze doet haar naam Belly alle eer aan.
We vragen onze bezoekers wel niet op de weide te gaan zodat moeder en dochter niet te vaak gestoord worden.
Bellyborrel tijdens ons jaarlijks barbecueweekend op 2&3 juli!

07/05/2016

Het voorbije weekend moesten we afscheid nemen van Katja, de ezel. Wie haar kende zag het wel aankomen maar het blijft moeilijk.
Katja kwam hier in 2010 terecht, samen met Cindy, na het overlijden van hun baasje. Beide dieren konden nergens terecht en euthanasie leek de enige uitweg.
De toenmalige Antwerpse schepen van Dierenwelzijn contacteerde ons toen. Ze genoot hier nog zes jaar van haar verblijf, in haar vertrouwde omgeving samen met Pom en Gaby.
De jongste tijd ging ze snel achteruit, de laatste dagen at ze niet meer en rechtstaan ging steeds moeilijker. Katja was volgens de mensen die haar eigenaar kenden dertig plus toen ze bij ons arriveerde. Het is een troost dat ze hier een mooie oude dag had, met dank aan alle meters en peters.

03/05/2016

Vandaag arriveerde een nieuwkomer in ons asiel.
Brouwerij Palm neemt afscheid van zijn boerenpaard en het paard krijgt een onderkomen in ons asiel. Waarvoor dank natuurlijk!
We zijn erg blij met deze aanwinst en zullen ons paardje, net als alle andere paarden hier, in de watten leggen.
Hou onze facebook pagina in de gaten want daar zal u kunnen lezen waar het boerenpaard een vaste stek krijgt, hoe we het zullen noemen en wanneer we het zullen dopen.
Het spreekt vanzelf dat we de komst van het Palmpaard op gepaste wijzen gaan vieren.
Wij gaan er in ieder geval een Palmke op drinken. Proost!

07/03/2016

Vanmorgen Inconnu dood gevonden in zijn stal. Gisteren genoot hij nog zo van alle belangstelling en de vele knuffels tijdens de opendeurdag. Het is een troost dat hij niet geleden heeft en dat hij hier een mooie oude dag gehad heeft. Hij is hier meer dan twaalf jaar geweest en heeft hier nog een mooie tijd gehad. Wij danken zijn vele meters en peters die dat lange verblijf mogelijk hebben gemaakt. Bedankt ook aan iedereen die aandacht voor hem had. Inconnu was een paard dat daar echt kon van genieten. We zullen hem allemaal erg missen en hem niet vergeten!

29/01/2016

Afscheid nemen blijft triest. Tinkerbell is nu een sterretje aan de hemel.
Na vele mooie jaren bij ons en veel knuffels van alle lieve peters en meters moesten we afscheid nemen.
Onze kleine pony kon niet meer recht en wat we zeker niet wilden was dat Tinkerbell pijn had.
Ze verbleef hier sinds 2011, toen was ze al eind de twintig. De voorbije maanden ging het stilaan minder en minder. We voelden het afscheid naderen.
Ze is ingeslapen met Jantje aan haar zijde, haar trouwe vriendje.
Heel veel dank aan iedereen die Tinkerbell aandacht, een knuffel of een aai gaf en haar steunde!
Terug naar de inhoud